Grenamat produceert en levert een uitgebreid productengamma op het gebied van hoog temperatuurbestendige isolatiematerialen. Deze materialen worden toegepast in kachels, open haarden of hoog ovens en worden in de industriële sector, metaal industrie of refractory veelvuldig gebruikt.

Naast de hoge temperaturen industrie, produceert Grenamat constructieve en decoratieve wand- en plafondpanelen voor projecten waar hoge eisen aan de brandveiligheid gesteld worden. Deze wand en plafond panelen zijn uiterst geschikt voor het brandwerend bouwen van huizen en gebouwen en worden voornamelijk toegepast in de publieke sector, zoals vliegvelden, ziekenhuizen en gevangenissen. Alle producten zijn gecertificeerd en voorzien van de vereiste rapporten volgens de meest recente Europese normen.

De basis voor de producten in het assortiment van Grenamat wordt gevormd door het mineraal vermiculiet. Vermiculiet werkt isolerend en is onbrandbaar, is niet oplosbaar in water en ongevoelig voor temperatuurwisselingen. Daarnaast is vermiculiet milieuvriendelijk, reukloos en niet elektrisch geleidend.